Informatie

Het Reestdal.

Portret van het Reestdal

Onbegrijpelijk, velen kennen het niet, dit idyllische natuurlijke beekdal landschap. Het is schitterend natuur op de grens van Overijssel en Drenthe. De slingerende beek de Reest klieft hier de provincies in twee stukken. Ze kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Bezoek en ervaar het boerenleven op authentieke boerderijen, struin door intieme en kleinschalige landschappen of bezoek imposante landgoederen zoals de Havixshorst en Dickninge. Hier kun je nog genieten van de puurheid en van de natuur.

In deze omgeving vind u verschillende dieren die zorg dragen voor het behoud van dit prachtige Landschap. Het zijn o.a. heideschapen en de runderen die bijdragen met hun eet- en ontlastingsgedrag aan de biodiversiteit (de das is gek op de insecten die afkomen op de koeienvlaaien!).

Genoeg geschreven, kijkt uzelf maar op bijvoorbeeld www.reestdal.nl of bezoek de sites onze van partners zoals o.a. Drents- en Overijssels landschap.
Of boek eens een weekje rustvakantie in eigen land. Het gras is hier zeker groen!

Met vriendelijke groet,

André Woertink

Nieuwsbericht