Wie zijn wij

Reestdal Landschaps Rund.

(H)eerlijk & Puur Landschapsrund met 100% herkomstgarantie

Reestdal Landschaps Rund

Met 100% herkomstgarantie

Ze worden geboren als landschapbeheerders. Onze Maine Anjou worden grazend groot in de natuur van Drenthe en Overijssel. Dit zijn 100% weidegang runderen. Onze runderen genieten van deze grote bewegingsvrijheid. Het is dierenwelzijn ten top! De stieren verblijven in de kuddes en lopen tussen de vaarzen en kalveren. Onze koeien bevallen op een natuurlijke wijze in de wei en het kalf blijft natuurlijk gewoon bij z’n moeder. <br/><br/><br/><br/> <img src="https://www.reestdalrund.nl/wp-content/uploads/2014/06/reestdal-herkomstgarantie-667px-300x300.png" alt="reestdal-herkomstgarantie-667px" width="300" height="300" class="alignnone size-medium wp-image-503" />

Rouges des prés / Maine Anjou

Het ras stamt uit de Franse provincies Bas-Maine en de Haut Anjou. Ze ontstond rond 1830 uit een kruising van het Mancelle ras met het Duram ras. Het is een “outcross” ras en de runderen zijn geschikt om het hele jaar buiten te verblijven. In de winter voeren we onze runderen bij met hooi van het Landschap zelf.

Het welzijn van de runderen levert mals en gezond vlees met herkomstgarantie. Door de 100% weidegang zijn de dieren antibiotica vrij en zitten boordevol vitamine A en vitamine E en de gezonde Omega-3 vetzuren.

Onze kleine kuddes hebben circa 200 hectare landschap ter beschikking.
Het is vastgelegd in provinciale besluiten, onze weiden worden niet bewerkt met kunstmest en pesticiden! De weiden zijn 100% natuurlijk en door de aanwezigheid van het Reestdal rund ontstaat er een duurzame, gevarieerde en gezonde flora & fauna.

 

 

De herkomst en de verwerkingswijze van het vlees moeten volgens de consumenten transparant en betrouwbaar zijn. Het spreekt voor zich, wij zijn het hier helemaal mee eens. Wij doen u een belofte…

Een belofte die wij garanderen door een zeer korte, betrouwbare en transparante keten. Van geboorte in het Reestdal tot aan de slachterij en zelfs tot aan het schap van supermarkten, sterrenrestaurants, kleine horeca of bio-winkels.

Onze runderen worden na een kwaliteitsvol leven met eigen vervoer en door ons zelf naar de aangesloten en gecertificeerde slachterij gebracht. De reis afstand is hierdoor tot een minimum beperkt, gemiddeld 40 kilometer.

Transparanter, verantwoordelijker en gezonder kunnen we het niet maken.